Ta hand om er!

24 Okt 2017

Ta hand om er och varandra mina vänner. Det skall man alltid göra och särskilt i hösttider. Det är mörkt nu och förutom att det gör några själar dystra gör det att vi inte syns.

Del av mitt "höstsäkerhetskit". Lampor av det tydligare slaget, reflexband samt hörlurar som gör att öronen inte är igenpluggade
Del av mitt ”höstsäkerhetskit” för cykelpendling. Lampor av det tydligare slaget, reflexband samt hörlurar som gör att öronen inte är igenpluggade

Vare sig de som cyklar eller går syns särskilt väl. Inte de som kör bil heller för den delen. Det var något jag och min käraste på förekommen anledning diskuterade häromdagen. Många bilister glömmer nämligen bort att de inte är det hela tiden, bilister alltså. Förr eller senare parkeras fordonet och därmed transformeras föraren till fotgängare.

Understundom måste den fotgängaren passera övergångsställen, korsningar eller vägar för att nå sitt mål vare sig det är arbetsplatsen, hemmet eller affären. Plötsligt är de då en av de där mörka spökskuggorna som inte syns som de nyss svor över sittandes bakom ratten.

Tänk på det är ni vänliga, för er skull och alla andras!

/ J – ej osynlig

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.