Jag och teknik

17 Sep 2015
Uppenbarligen är min person inte helt kompatibel med tekniska ting. Allt jag närmar mig i cykelväg har en tendens att gå sönder. På sistone har jag förutom det cykelvardagliga som punkteringar och dylikt även drabbats av havererade splitternya vevlager, tappad växeltrissa och annat smått och gott som jag rapporterat om här med alltför jämna mellanrum.
Det gäller att ha en bra relation med sina lokala cykelhandlare om man är cyklist. Dessvärre börjar min bli lite väl familjär. Funderar att ta med mig tält nästa gång och bli kvar där.  
Nu var det dags för mitt nya bakhjul att krångla. Inte direkt trasigt men det låter för j-a illa helt enkelt. Efter sedvanligt exceptionellt bra bemötande hos Växjö cykelservice konstaterades vid andra besöket att det här måste fixas. Då hade de redan varit i kontakt med DT Swiss för konsultation. 
Det som låter är någon form av kåpa eller hylsa som skyddar lagren på hjulet. Den är tydligen limmad och skruvad av vad jag förstått. Hamnar den på sniskan så låter det. I det här fallet som hjulet håller på att haverera. Emellertid enbart när man frihjular så det har jag försökt låta bli.

Nu var hjulet tvunget att skickas iväg för lite specialistläkarvård. Men jag höll på att tappa hakan när jag hörde vart det skulle skickas. Till DANMARK!
För tusan bövelens skumtomtar också. Landet som cykelgudar glömde. Det är ju där min MTB-befinner sig, ni vet den som också totalhavererade och sen försvann. Varför i hela fridens namn skall allt dit? Nu får jag väl inte se mitt hjul på ett halvår. Tur att jag har fler. Det går faktiskt ingen nöd på mig i det avseendet.

Men jag börjar få ont om cyklar nu. 

/ J – cykelmarodören