Rekordmatchen!

6 Feb 2017

Nu dags för årets första inslag av alternativ sport. Även de icke helt frälsta kan ha noterat att Super Bowl gick av stapeln inatt Svensk tid. Det var nummer LI i ordningen och jo, det skall skrivas med romerska bokstäver.

Att vara jag i sammanhanget har inte varit lätt. Först gick ”mitt” lag inte ens till slutspel. Extra surt eftersom Denver Broncos råkade gå och vinna förra säsongen. Sen höll mitt reservlag Green Bay Packers inte riktigt förbi semin trots att de matchen innan dess spelat gudabenådat. I finalen höll jag på Atlanta Falcons av flera skäl. Mest att de inte är från Bostontrakten och heter New England Patriots. Nu är det inte bara jag som ogillar Patriots, de gör nästan alla utom deras fans. Mest beroende på att de dominerat 2000-talet så eftertryckligt tror jag.

Trots uttrycket är bollen inte rund...
Trots uttrycket är bollen inte rund…

Nu ämnar jag inte ge något fullständigt referat av vad som hände men jäklar i min låda vilken match det blev! Synnerligen otippad matchutveckling. Det slogs en hel bunt rekord. Däribland genom att Quarterbacken i just nämnda Patriots, Tom Brady var den första att någonsin att ta hem fem segrar totalt. Men det är att gå händelserna i förväg. Innan dess hann man till exempel med att vara med i den första finalen som gått till förlängning samt att stå för den största upphämtningen genom tiderna. Tidigare rekord om tio poäng pulveriserades då Atlanta Falcons ledde med 28-3 när ett par minuter återstod av tredje kvarten.

De öppnade nämligen i ett rasande tempo. Allt fungerade, särskilt Defence som rushade QB Brady så han blev yr i bollen. Bland annat blev han sackad två gånger i samma drive och kastade så illa att en pick six ledde till en TD i baken. Ett tag gick inget rätt för dem. Passarna hittade inte hem och när de väl gjorde det verkade bollen insmord i tvål för Receivrarna kunde inte hålla kvar den. Matchen såg avgjord ut. Det redan innan Lady GaGa stått för pausunderhållningen.

Då skall tilläggas att första kvarten var poänglös då spelet inledningsvis böljade och man mest bytte bollinnehav en längre stund.

Kombatanterna
Kombatanterna

Sen hände något. Väldigt tydligt skedde det i ett enda spel. En mer eller mindre otrolig passningsmottagning av Edelman som fram till dess var en av dem med tvål på händerna. Så icke därefter. Den mottagningen lär vevas om och om igen i amerikanska medier.

Till slut hade Brady kastad för 466 yards. Även det rekord förstås.

De sista skedde på övertid då man drämde till med en Touchdown och därmed avgjorde matchen. Det får väl erkännas att de till slut var värda det efter den heroiska upphämtningen som mer eller mindre skedde på en kvart. Den var extra spännande eftersom man var i en situation där man var tvungen att göra två TD i rad med påföljande tvåpoängsförsök för lika och förlängning efter att man tidigare missat ett extrapoäng.

Skall man nu vara uppe hela natten och morgonen för att se på sport kan det lika gärna vara bra enligt mig, därvidlag är jag nöjd.

Sen är jag ledsen att behöva säga det kära jänkare. Vare sig ni vill det eller ej är inte Super Bowl det största årliga återkommande idrottsevenemanget – det är TdF!

/ J – nattuggla

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.