Jeppmans Nanorosteri

12 Jun 2015
Jeppmans_nanorosteri_arkitech_est

Som jag skrev i senaste inlägget tänkte jag dagen till ära skriva några riktigt roliga rader under fredagen, dvs. idag! Jag har hållit på den här nyheten ett tag men nu tänkte jag att jag kan visa er min senaste investering. Jag började med att köpa en simpel popcornmaskin för att testa rosta kaffebönor, hade läst på forum att det skulle fungera hyfsat… Gick vidare och köpte en lite större rost som jag använt ett tag nu. Sen spårade det, som det alltid gör i min värld… Nu har jag investerat i en aningen större rost… Och öppnar dörrarna till Jeppmans Nanorosteri. Här snackar vi inte mini, eller microrosteri… nej nej, här är det nano, tio upphöjt i minus nio… Jag har lite idéer för framtiden vad det gäller rosten men tänkte börja rosta och sälja i lagom skala under detta namn, se om det finns något intresse och någon efterfrågan. Rosten i sig är en 1-kg elektrisk rost, den väger inte ett kilo utan har kapacitet att rosta ungefär 1 kg råkaffe per rost. Kan avslöja att den väger betydligt mer och det är inget man rår på att flytta själv! Jag har hittills rostat Arabicabönor från Etiopien, Colombia, Guatemala och en robusta från Uganda. Resultatet? Det blir otroligt gott kaffe och självklart man man styra rostningen för att passa smak och sinne. Har rostat ett tag utan att säga något i sociala medier 😉 haha! I dagsläget är det en seriös hobby som jag tror kan ha potential. Men vi får se! Gott blir det i alla fall och i värsta fall kan man ju alltid sälja rosten till nån annan kaffenörd 😉 Nyfiken eller kaffesugen? hör av dig på [email protected]

DSC_4378 DSC_4381Jesper_Andersson_DSC_4380_1 Jeppmans_nanorosteri_arkitech_est

Tog in lite cykelkärlek i namnen och kallade de inledningsvis för två mountainbikediscipliner… kommer nog göra om det här aningen, men allt kan ju inte ske på en gång. Det är det som är kul, att utveckla saker och ständigt göra dem bättre. Inget är någonsin fulländat! IMG_0335

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.