Sköna maj välkommen!

3 Maj 2016

Äntligen lite sol och värme, och dessutom fick jag chansen att inleda maj på allra bästa sätt – med en hel dags cykling! En stor andel av Uppsalas studenter tillbringade nog första maj i soffan med pizza och huvudvärk efter ett ordentligt valborgsfirande, men för min del blev det istället tidig uppstigning för att pumpa däck, fylla vattenflaskor och lasta två cyklar på bilen. Både MTB och en lång landsvägsrunda var inplanerat.

Först mötte jag upp gänget från CK Uni som är ansvariga för banan under Pearl Izumi MTB – Skandisloppet som körs om två veckor. De gör ett grymt jobb för att få till en bana i toppskick och nu var det dags för ännu en testrunda. Banan innehåller en hel del backar där skidbacken ”Col de Sunnersta” är en av de allra tuffaste, men idag lyckades jag äntligen ta mig upp cyklandes hela vägen till toppen. Segade mig över krönet med maxpuls, flåsandes som en galning och ropade ”där fick du, backjävel!”, ni förstår säkert känslan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

CK Unis bangrupp gör ett gediget arbete inför loppet och testar även lämpliga punkalagningsplatser längs banan. Här har vi en utmärkt punkaplats som ger cykelkompisarna tillfälle att ligga och vila en stund i gräset ;)
CK Unis bangrupp gör ett gediget arbete inför loppet och testar även lämpliga punkalagningsplatser längs banan. Här har vi en utmärkt punkaplats som ger cykelkompisarna tillfälle att ligga och vila en stund i gräset ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter ett par timmar i skogen hade jag en kort paus där jag precis hann slänga i mig lite lunch, byta till landsvägsskor och plocka ner racern från bilen. Dags för distanspass med Ride of Hope – team Uppsala. Det blev en härlig 12-milsrunda med fikastopp på supermysiga Alsta trädgård utanför Örsundsbro.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

13096281_699744170128540_5097239364540005339_n

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så himla lyxigt att få tillbringa en hel dag på cykel i härligt vårväder och med fina cykelkompisar! Nu blir det några dagars skola och jobb innan det är dags för ytterligare en dag full med träning. På torsdag är det nämligen Ottarsloppet utanför Uppsala och jag har visst råkat anmäla mig till att både springa och cykla MTB. Det kommer garanterat bli en spännande utmaning!

3 kommentarer

Frida Kellerman 3 Maj 2016

Hej! Kan du ge lite tips på en bra väg att cykla racer på till alsta trädgård från uppsala? Vill ju undvika 55an så långt det går! Tack!

Svara
  Caisa Sindt
  Caisa Sindt 3 Maj 2016

  Hej Frida, om du cyklar över Dalby – Balingsta så behöver du bara cykla på 55:an fram till avfarten mot Örsundsbro, inte alls lång sträcka och dessutom finns bra vägren.

  Svara
   Frida 3 Maj 2016

   Ok då testar vi där, tack för tipset! :)

   Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.