Hola España! Mallorca dag 1

1 Apr 2015

Jag är på cykelresa på Mallorca! Så himla härligt! I höstas var jag på cykelmässan i Kista och hos en av utställarna kunde man tävla om en cykelresa. Ett par veckor senare blev jag uppringd av Fredrik på Trip on Sport som meddelade att jag hade vunnit! Nu undrar ni såklart vad man skulle göra för at vinna? Jo, det var så enkelt som att svara på tre frågor om Mallorca och sedan gissa närmast på antalet majskorn i en skål. Så det är bara att börja träna på att räkna majskorn alltså!

Igår vid lunchtid landade vi på Palmas flygplats och därifrån var det bara en kort bussresa till hotellet i S’arenal där vi skulle bo. Vi är alltså jag och ca 150 andra glada cyklister, ett ganska stort gäng med andra ord! Efter incheckning var det dags för en kort promenad till cykeluthyrningen där vi hämtade ut hyrcyklarna. Egentligen var tanken att jag skulle tagit med mig min Specialized Ruby ner men pga begränsat med plats för cyklar på flygplanet så fick det bli en hyrcykel istället. Cykeln jag har fått hyra är en fin kolfiberracer från det spanska märket BH. BH grundades redan 1909 och tillverkade då vapen (!) men efter första världskriget började man med cykeltillverkning. Än så länge är jag supernöjd med cykeln!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAPå eftermiddagen samlades vi för att ge oss ut på en första cykelrunda och få känna lite på cyklarna och vägarna. Det var strålande solsken och riktigt varmt, en bra bit över 20 grader! Jag smörjde in mig med typ en halv tub solkräm med solskyddsfaktor 30 för att inte bränna mig. Det var tur för det syntes efteråt vilka som hade glömt solkrämen hemma…! Vi cyklade ungefär 5 mil i lugnt tempo. Det var verkligen superhärligt att rulla fram på de fina små vägarna med massor av grönt gräs och blommor vid vägkanten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAEfter cykelturen blev det såklart lite after bike med en kall öl vid strandpromenaden.
Svårt att få en bättre start på veckan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 kommentar

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.