Wengan väljer Bianchi och celestgrönt inför EM och OS

MTB tävlingsnyheter 14 Dec 2015
Till nästa säsong kommer vi att få se Matthias Wengelin på en celestegrön Bianchi Methanol FS 29.1
Till nästa säsong kommer vi att få se Matthias Wengelin på en celestegrön Bianchi Methanol FS 29.1

Förra veckan kunde vi läsa att en av våra främsta MTB-cyklister på herrsidan, Matthias Wengelin lämnar SCS Racing Team inför 2016, och idag släpptes nyheten att han under 2016 kommer att tävla på en Bianchi, som säger sig satsa hårt på MTB under året.

”Jag ser fram emot ett samarbete med Bianchi Sverige. Bianchi stöttade mig redan som ung fjortonåring. Jag har sett vad Bianchi gjort på landsvägsidan de senaste åren och när de nu startar samma resa med MTB känns det verkligen stimulerande att vara en del av den satsningen. 2016 kommer att bli ett viktigt år med EM i Huskvarna och OS i Rio och då känns det bra att ha en stark sponsor på materialsidan” säger Matthias.

Självklart är även Bianchi nöjda med att värva ett av de tyngsta namnen på herrsidan till sitt team. Marknadschef Mats Hermansson kommenterar det:
”Vi är mycket glada och stolta och det passar oss som handsken att starta ett samarbete med Matthias Wengelin. Vi är huvudsponsor för MTB EM 2016 och det är ett OS år så vi kommer att göra vårt bästa för att skapa förutsättningarna för att Matthias ska lyckas i sina mästerskapssatsningar.”

Men Bianchi Sverige nöjer sig inte med att bara knyta till sig Matthias utan kommer också att bli materialsponsor för Matthias klubb Almby MTB, och dessutom satsar man lite extra på att synas ute på tävlingarna i sommar. ”Vi vill ha en del att säga till om i resultatlistan på Långloppscupen och XC cupen i Sverige kommande säsong”, avslöjar Mats.

För den som funderar på vad Matthias kommer att trampa den kommande säsongen så blir det en celestegrön Bianchi Methanol FS 29.1.

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.