Annons
Annons
MTB tävlingsnyheter

VM-Brons!!

Det blev brons till Sverige på Mountainbike-VM idag. Storfavoriten Jenny Rissveds från Falun kom trea i cross country i klassen U23 dam. Jenny, som nyligen vann världscupen efter sex raka segrar visade än en gång att hon är bland de absolut främsta i världen.

Det blev en spännande kamp om medaljerna mellan Jenny Rissveds, schweiziskan Ramona Forchini och Olga Terentyeva från Ryssland. Jenny gick ut hårt och ledde efter första mellantiden med 25 sekunder. I slutet av det tredje varvet hade Forchini anslutit och gick senare om för att ta ledningen loppet ut och slutligen vinna guldet. Bakom dem fanns Olga Terentyeva från Ryssland som knappade in mer och mer tills hon till slut gick om och tog silvret, 39 sekunder efter Forchini och 62 sekunder före Rissveds.

“Jenny öppnade starkt och var länge i ledning, men den formstarka Forchini från Schweiz blev för tuff att rå på”, säger Anders Ljungberg, förbundskapten. “Jenny kämpade hela vägen in i mål och körde hem bronsmedaljen.”

För landslagets del fortsätter nu Mountainbike-VM med herrar U23, som i skrivande stund kör cross country-loppet. Deltar gör den trefaldige svenska mästaren, Axel Lindh och Emil Linde som bland annat tog silver i Nordiska mästerskapen tidigare i år.

Annons

Fler VM-tävlingar i helgen
I morgon är det dags för Emil Lindgren och Matthias Wengelin att köra XCO-tävlingarna i elitklassen. De startar på lördag 5/9 klockan 14:30.

På söndag, 6/9 körs Downhill klockan 10:30. Sverige ställer upp med två herrjuniorer – Marcus Hansson från Vänersborg och Jonathan Sandberg från Lindome, Göteborg.