Tobias Ludvigsson får chansen i Abu Dhabi

Landsväg 18 Okt 2016

När landsvägs-VM nyss avgjordes i Doha fick inte Tobias Ludvigsson chansen att representera Sverige, men han kommer att få en god dos mellanösternsol och värme ändå.

Med start på torsdag går det fyra etapper långa loppet Abu Dhabi Tour, och Tobias Ludvigsson finns med i Giant-Alpecins laguppställning. Totalt mäter loppet 555 km, och de två första etapperna kommer sannolikt att avgöras i en klungspurt.

Den tredje etappen är betydligt mer kuperat och passar klättrarna och kommer troligen avgöra vem som tar hem segern i totalen. Sista etappen körs på Formel 1-banan Yas Marina Circut och även här kan man räkna med en klungspurt.

”Vi ser fram emot ett bra lopp och det kommer att bli roliga tävlingar”, säger lagets tränare Mattias Reck. ”Det kommer absolut bli tuff konkurrens med tanke på det starka startfältet och det kommer vara avgörande att dricka tillräckligt i de varma förhållandena.”

”Målet för oss är att få ett bra etappresultat med John [Degenkolb] som visat bra form på sistone. Spurtuppdraget är startkt med Koen [de Kort], Ramon [Sinkeldam] och Zico [Waeytens], som kommer att stötta honom så mycket de kan mot slutet av loppen. På pappret ser det ännu viktigare ut än vanligt att vara bra förberedda inför den sista etappen, och vi hoppas kunna avsluta säsongen på topp”, säger Reck.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.