Shane Sutton påstår att han var ”älskad” inom brittisk cykling Sutton lämnade efter anklagelser om sexism och mobbning, men var under helgen tillbaka i England.

Nyheter 13 Nov 2017

Shane Sutton, tidigare technical director för brittisk cyklinglämnade förra året sin post efter att anklagelser om sexistiska kommentarer och mobbning riktats mot honom. Under den gångna helgen var Sutton tillbaka i England och Manchester i sitt nya uppdrag för kinesisk cykling, och Sutton menar att mottagandet har varit överväldigande. ”Det är roligt att höra att man är saknad”, säger Sutton till BBC, rapporterar Cyclingnews

Tudor_Brailsford_Sutton
Shane Sutton till höger i bild, år 2007. Photo: Johnthescone

Sutton klev in i brittisk cykling 2002 och avancerade till technical director 2014. I april 2016 lämnade Sutton sitt uppdrag efter att sprintern Jess Varnish anklagat honom för att ha riktat sexistiska kommentarer mot henne. Varnish hävdade att Sutton vid ett tillfälle sa ”Gå vidare och skaffa dig ett barn” till henne. Den paralympiska guldmedaljören Darren Kenny vittnar om att Sutton ska ha uttalat sig nedlåtande åt paralympiska idrottare.

Den utredning som gjordes mot Sutton rentvådde honom från alla anklagelser utom en, som kunde bevisa att han hade uttryckt sig sexistiskt mot Jess Varnish och bland annat använt ordet ”bitches” mot henne.

”Det har varit tufft för det får alla minnena att komma tillbaka”, berättar Sutton efter sin ankomst till England.

Sutton försvarar trots allt sin tid under brittisk flagg.

”Folk kritiserar mig från håll, men jag var älskad av den brittiska personalen. Jag behandlade dem bra och det har visat sig i det mottagandet jag har fått”

Sutton berättar att detta numera är historia för honom och något som han lagt bakom sig.

”Jag önskar brittisk cykling all lycka framöver, för att majoriteten av dem glömmer inte att det var jag som tog dem hit”, avslutar han enligt Cyclingnews.

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.