Rhodos GP: Lundgren stark på slutet – Magnusson i motorcykelkrasch

Idag gjorde Team Tre Berg-Postnord tävlingsdebut för säsongen på det tuffa loppet Rhodos GP som mätte drygt 195 kilometer, och tog cyklisterna runt i princip hela ön.

Banan gick i huvudsak längs med kusten och var relativt platt, men innehöll en ordentlig backe halvvägs igenom. Med 20 kilometer kvar till mål gick Pontus Kastemyr iväg i en utrbytning, dessa blev dock inhämtade med tre kilometer kvar och det hela avgjordes i en klungspurt som polska Alan Banaszek gick segrande ur, med Isac Lundgren på en fin elfteplats i det stora startfältet.

Allting var dock inte en dans på rosor, längs vägen var det flera stora krascher och i en av dessa gick både Erik Sandersson och Marcus Fåglum Karlsson hårt i backen. Även Kastemyr och Lundgren var nere, men kom iväg snabbt.

Med en kilometer kvar av tävlingen, när Kim Magnusson såg till att positionera Lundgren inför spurten, kom av oklar anledning en polismotorcykel i motsatt riktning mot cyklisterna och orsakade en stor vurpa med många skadade. Lyckligtvis verkar Kim vara relativt oskadd.

”Det känns bra att vara igång. Vi hade otur med krascher tyvärr. Pontus gjorde ett toppenjobb att gå med i den utbrytningen med 20 km kvar och jag fick bra hjälp av Kim inför spurten”, kommenterade Isac Lundgren tävlingen i ett pressmeddelande.

”Trots krascherna är jag nöjd med dagen. Killarna körde aktivt och som ett lag. Tråkigt för Marcus, Kim och Erik som inte fick visa vad de gick för men det kommer nya chanser redan på fredag”, säger teamchef Thomas Löfkvist.

För Team Tre Berg-Postnord fortsätter nu tävlingarna med ett tredagars etapplopp på Rhodos med start på fredag.

Fullständiga resultat hittar du här.

Läs mer: Cykla Vätternrundan med Team Tre Berg-Postnord för prostatacancerfonden
Läs mer: Svenskar som tävlar i helgen
Läs mer: 7 snabba frågor till Lucas Eriksson

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.