Persson och Lindgren får utökat förtroende

I samband med framtagandet av en långsiktig strategi för utvecklingen av svensk cykelsport förstärker nu Svenska Cykelförbunde förbundskaptensrollerna och utökar ansvarsområdet för de förbundskaptener som ska vara med och utveckla respektive grenlandslag, men också de talanger som är på väg in i cykellandslagen. 

Lucas Persson under VM i Doha. Foto: SCF
Lucas Persson under VM i Doha. Foto: SCF

Idag välkomnar SCF tre kontraktsanställda förbundskaptener för grenarna mountainbike, landsväg och paracykel. Annie Söderberg nyrekryteras till tjänsten som förbundskapten mountainbike medan Lucas Persson (landsväg) och Michael Lindgren (paracykel) redan finns i organisationen men nu med utökat ansvarsområde.

”Vi blandar tidigare erfarenhet med ny kompetens och planerar att mer än tidigare utöka samverkan mellan alla förbundskaptener. Därmed stärker vi upp helheten och jag ser mycket hoppfullt på hur svensk cykel kommer att utvecklas de kommande åren”, säger SCFs generalsekreterare Lena Alfvén i ett pressmeddelande från förbundet.

Lucas Persson från Eslöv kontrakteras på heltid med ett övergripande ansvar för landslagsverksamheten på landsväg. Efter en säsong som förbundskapten för U23 och Herr juniorer får han nu ett helhetsansvar för landsvägscyklisterna, inklusive elitlagen då Martin Vestby (förbundskapten sedan flera år för dameliten) och Jonas Ljungblad (sportchef och förbundskapten för herreliten) båda har avslutat sina uppdrag för SCF. Sportchefsrollen tas bort och uppgifterna som tidigare handlagts av Jonas Ljungblad landar nu på respektive grens förbundskaptener.

”Jag är glad att jag kan vara med och fortsätta att utveckla Svensk cykel i 2017. Det har varit väldigt givande och kul att jobba med våra unga, framtida cykelstjärnor. Nu ser jag fram emot ett nytt år med nya utmaningar”, säger Lucas Persson.

Michael Lindgren från Göteborg förblir på sin plats som förbundskapten för Paracykel. Lindgren har varit med och byggt upp paracykelverksamheten i Sverige sedan år 2000 som aktiv, ledare och projektledare. Han besitter stor erfarenhet och kunskap för att fortsätta utvecklingen med paracykel inom SCF.

”Jag vill vara med i utvecklingen som vi står inför de kommande åren inom Svensk cykel. Jag brinner för cykel som idrott och i synnerhet paradisciplinen, och är oerhört stolt att jag får det här förtroendet”, säger Michael Lindgren.

Läs mer: Annie tar över MTB-landslaget
Läs mer: Veckans träningspass – Dantes 15
Läs mer: Arkiv: Rissveds inför 2014 – ”OS-medalj vore nåt!”

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.