Mästarna visade klassen i nya Alliansloppet MTB

MTB tävlingsnyheter 28 Aug 2017
Jennie Stenerhag var återigen starkast, när första Alliansloppet MTB avgjordes.
Jennie Stenerhag var återigen starkast, när första Alliansloppet MTB avgjordes. Foto: Fredrik Pommer Adler/Ingrid:gopa

Under söndagen gick första upplagan av ett helt nytt långlopp, när Alliansloppet MTB kördes som en del i Alliansloppsveckan i Trollhättan. Ett eller två varv på en 31 km lång bana avverkades, och att döma av kommentarer från såväl motionärer som elit var det en väldigt lyckad premiär. Framförallt när det gäller banan, som enligt uppgift bjöd på både utmaning och underhållning, med bra publikstöd.

Totalt deltog knappt 500 åkare under premiären, och de som var allra snabbast var även de som åkte i svenska mästartröjor – Jennie Stenerhag och Emil Lindgren. Damerna hade en separat start, och där var det framförallt Åsa Erlandsson som utmanade Stenerhag om vinsten. Den urstarka vinnaren av både Cykelvasan och långlopps-SM kunde dock skapa lucka med ett par kilometer kvar, och gick solo över mållinjen.

I herrklassen blev det spurt mellan lagkompisarna i Serneke-Allebike Emil Lindgren och Michael Olsson, vilka hade lämnat övriga tävlande efter sig. Svenske mästaren i både långlopp och XCO Emil Lindgren gick segrande ur striden, och kunde lägga ännu en seger till meritlistan under en fantastik säsong.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.