Ludvigsson får svenskt sällskap i nya laget

Igår skrev vi om att Fredrik Ludvigsson säkrat nytt kontrakt med det danska laget Copenhagen ProCycling. Men han blir inte ensam ung, talangfull svensk i det danska continentallaget, utan han kommer även att få tävla med de duktiga killarna Filip Bengtsson och Hampus Anderberg.

Bengtsson har under året kört för det luxemburgska laget Team Differdange – Losch där han hade en fin vår och körde stabilt på SM med en femtondeplats på linjeloppet och sextonde på tempot. Han är just nu på träningsläger tillsammans med Ludvigsson på Gran Canaria.

Hampus Anderberg kommer närmast från det konkurrerande danska laget coloQuick-CULT. Bland hans bästa resultat från i år syns bland annat en tiondeplats på på det stentuffa loppet GP Viborg och en total andraplats i ungdomstävlingen på etapploppet Sibiu Cycling Tour.

”Hampus Anderberg var tveklöst en av coloQuicks bästa cyklister i år. Det uppmärksammade de inte i Skive [där coloQuick har sin bas, red:s anm.], och nu när coloQuick har tagit en av våra bästa åkare, Rasmus Bøgh Wallin, är det väl inte mer än rätt att vi byter och får en av deras främsta”, säger Copenhagen ProCyclings manager Christian Brandt Pedersen till cykelmagasinet.dk.


Läs mer:
 Ludvigsson säkrar nytt kontrakt
Läs mer: Team Tre Berg-Bianchi byter namn
Läs mer: Veckans träningspass
Läs mer: Vem cyklar var 2017?
Läs mer: Vinn ett års Readly-abonnemang

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.