Se världselitens säsongsöppning live

Cykelcross 17 Sep 2016

Så smått börjar cykelcross-säsongen dra igång runt om i världen. De första racen nere i Belgien är redan körda, och nästa vecka körs den första världscuptävlingen, CrossVegas. I Sverige börjar också tävlingarna nästa helg med Göteborg Cyclocross Race Weekend.

Om man vill börja tagga till inför säsongsstarten kommer Trek att livestreama tävlingarna som körs vid deras huvudkontor i Waterloo. Trek skriver felaktigt i ett pressmeddelande att det är tävlingar på världscupnivå, i själva verket är de två tävlingarna klassade som C2 (samma som söndagstävlingen i Göteborg) respektive C1 (nivån under världscup).

Startfältets nivå råder det däremot ingen tvekan om, det är riktigt högklassigt och det blir den första större internationella tävlingen i år. Många av de europeiska cyklisterna som ska köra världscupen nästa helg använder dessa tävlingar som förberedelse, och bland annat hittar vi världsmästaren Wout van Aert, amerikanska mästaren Jeremy Powers och hela Telenet-Fideas lag i startlistan. Även damklassen ser spännande ut med namn som Katie Compton och Ellen VanLoy.

Tävlingarna kommer att sändas live här.

Schema för livestreamingen (svensk tid)

17:e september: 19:00 (dam), 20:15 (herr)

18:e september: 19:00 (dam), 20:15 (herr)

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.