Jenny Rissveds vann i första försöket

MTB 15 Apr 2014

Jenny RissvedsRedan i sitt första XC World Cuplopp visade Jenny Rissveds att den unika möjlighet som hon fått genom sitt nya team Scott-Odlo MTB Racing Team är helt rätt väg att gå.

Jenny har tidigare tagit tre världscupssegrar och en EM-titel i de kortare Sprint (Elinimering)loppen, och i helgen gjorde den talangfulla 19-åringen debut på XC-distansen på årets första World Cup tävling i Pietermaritzburg, Sydafrika. Hon visade direkt vilken världsstjärna hon är genom att ta täten direkt och sedan aldrig ge övriga fältet en chans och därmed ta hem sin första seger i U23 XC World Cup. Marginalen till tvåan skrevs till slut till 36 sekunder.

Jenny gjorde ett utmärkt lopp där hon visade upp en imponerande smidighet på hoppen och genom stenkistorna. Dessutom såg hon väldigt stark ut i klättringarna.

”Jag kunde inte önska mig en bättre start på säsongen. Teamet har gett mig stort förtroende och jag ville verkligen ge tillbaka till dem. Jag är riktigt stolt över min första XC World Cup seger och kan se fram emot nästa deltävling i Cairns, Australien med ett gott självförtroende”, avslutar den svenska mästarinnan.

En minst sagt imponerande start alltså, med tanke på att Jenny fortfarande har tre år kvar att tävla i U23-klassen.

Övriga svenska placeringar:

Damer Elite
5. Alexandra Engen +1.55

Herrar Elite
17. Emil Lindgren +4.26
40. Matthias Wengelin +10.12

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.