Inför Lidingö MTB

MTB 30 Apr 2014

Nu börjar tävlingssäsongen dra igång allt mer och till helgen avgörs två stora lopp med starka resurser, nämligen Lidingöloppet MTB och Göteborgsgirot. Lidingö lockade förra året med stora prispengar och krockade samtidigt med SWE-Cup vilket gjorde att SWE-Cup fick ett pinsamt tunt startfält. Nu verkar det dock som att många av våra duktiga cyklister vänder Lidingö ryggen. Förra året kunde Matthias Wengelin, Emil Lindgren och Calle Friberg gå loss i ett tidigt skede, men i år ser det ut som att det i alla fall på pappret ska gå lättare för Calle då ingen av de andra herrarna är anmälda. Namnkunnigast efter Calle i startlistan är Lars Bleckur som nog gärna ger Calle en match.

På damsidan tog Alexandra Engen förra året en klar seger, men inte heller hon är anmäld. Istället ser det ut att kunna bli en uppgörelse mellan förra årets tvåa och trea Emmy Thelberg och Angelica Edvardsson. En intressant start gör också världsmästarinnan i MTB-orientering Cecilia Thomasson. Hur snabbt kan hon köra när det är snitslat hela vägen?

Flera av de bästa cyklisterna (Lindgren, Engen och Rissveds) körde ju världscupen i Australien förra helgen, medan bland annat Wengelin och Axel Lindh är iväg med landslaget och kör världscupen i maraton i Belgien och Tyskland.

2 kommentarer

roger 30 Apr 2014

Jag tror på Linn Tyllman som vinnare i damklassen

Svara
Roger 4 Maj 2014

Linn Tyllman vann.

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.