Inför Landsvägs-VM

Landsvägs-VM närmar sig med stormsteg med första svenska tävlingsdag på tisdag. Vi ringde upp Svenska Cykelförbundets sportchef Jonas Ljungblad för att höra om läget i den svenska truppen.

”Emilia Fahlin är redan på plats, hon blir den första som tävlar med tempoloppet på tisdag. Idag åker jag, två cyklister och några ledare ner, resterande truppen kommer imorgon för att acklimatisera sig inför den kommande tävlingsveckan”, berättar Jonas.

Totalt är det tolv cyklister som kommer att tävla, samt tio stycken ledare, mekaniker och övrig servicepersonal som finns på plats.

”Det är en komprimerad trupp i år, framför allt eftersom det är färre som kör tempoloppet. Men allt har gått enligt plan hittills, inga skador eller sjukdomar bland cyklisterna”, säger Ljungblad.

”På herrsidan kommer det att bli tufft, det är inte lätt att försöka på eget bevåg, men Jonas [Ahlstrand] är den snabbaste vi har och har han dagen kan han absolut vara med och kriga om ett toppresultat. Har han en bra dag kommer banan att passa honom och hans snabbhet”, förklarar Jonas.

Störst chans för damerna

I damelitklassen kommer Sverige till start med hela fem cyklister, och det är tveklöst så att det är där som vi har vår största medaljchans.

”Det ska bli extremt spännande, eftersom vi har både Emma [Johansson] och Emilia [Fahlin] att spela med”, säger en förhoppningsfull Ljungblad.

Med tanke på den spurtkapacitet Fahlin visade upp i Vårgårda och Johanssons fantastiska prestation på OS kan vi inte annat än att hålla med om att det blir väldigt spännande på lördag!

Läs mer: Den svenska truppen och programmet på landsvägs-VM

Läs mer: Fahlin vann Women World Tour i Vårgårda

Läs mer: Mustonen imponerade i Holland

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.