Cannondale återkallar felaktig styrstam

MTB 3 Sep 2015
Styrstammen OPI som har brister som kan göra din cykel farlig. Lämna in hos din Cannondal-återförsäljare som kostnadsfritt lagar din cykel.
Styrstammen OPI som har brister som kan göra din cykel farlig. Lämna in hos din Cannondal-återförsäljare som kostnadsfritt lagar din cykel.

Cycling Sports Group som bland annat distribuerar Cannondales cyklar i Europa har uppmärksammat ett fel på den integrerade styrstammen OPI som sitter på en del av deras MTB-cyklar.

Även om det inte har rapporterats om några trasiga styrstammar eller skador på grund felet har man ändå beslutat att återkalla samtliga cyklar eftersom man anser att deras kunders säkerhet är långt mycket viktigare än den kostnad en reparation av samtliga cyklar innebär. Man räknar med att 60 000 cyklar i Europa bör åtgärdas.

Den aktuella styrstammen sitter på cyklar från 2011-2015 och av modellerna Flash, FSi, F-4, F-5, F-29, Lexi, RZ, Scalpel och Trigger. Felet gäller endast styrstammen OPI som enklast identifieras av att det tydligt står OPI vertikalt på ovansidan av styrstammen (se bild).

Äger du en sådan cykel rekommenderar Cannondale och Cycle Sports Group att du omedelbart slutar använda den och lämnar in den till en Cannondale återförsäljare som kostnadsfritt reparerar din cykel och gör den säker igen.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.