Bröderna Ludvigsson tävlar tillsammans igen

För första gången på relativt länge kommer bröderna Tobias och Fredrik Ludvigsson (Giant-Alpecin) stå på startlinjen tillsammans när det drar ihop sig till loppet Tre Valli Varesine, som är klassat som 1.HC, alltså ett av de högst rankade endagsloppen i proffskalendern.

Det blir den 96:e upplagan som startar den 27e september från Saronno och går i mål i Varese. Det italienska endagsloppet består av 192,8 km, de 77,6 första leder fram till ett avslutande, kuperat varv på 12,8 km som körs nio gånger.

”Tre Valli Varesine är ett av de mest krävande endagsloppen i Italien”, säger tränaren Aike Visbeek. ”Lagets mål är att hela tiden hålla sig framme vid täten eftersom att det ofta är en utbrytning som håller hela vägen i mål.”

”Det kommer vara viktigt att köra offensivt. Klättringen till Orino efter 55 km är en nyckel till framgång, där måste vi vara alerta och i bra position. Vi har ett erfaret och starkt lag med många kort att spela, däribland Simon Geschke (GER), Sam Oomen (NED) och Tobias Ludvigsson som alla visat god form på sistone”, säger Visbeek.

Giant-Alpecins laguppställning till Tre Valli Varesine

Warren Barguil (FRA)
Johannes Fröhlinger (GER)
Simon Geschke (GER)
Fredrik Ludvigsson (SWE)
Tobias Ludvigsson (SWE)
Sam Oomen (NED)
Sindre Skjøstad Lunke (NOR)
Martijn Tusveld (NED)

Foto: Giant Alpecin
Foto: Giant Alpecin

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.