Årskrönika över nya cyklar 2018: BIANCHI aria Aero utan att ruineras

Nyheter 20 Dec 2017

Bianchi-Aria-3-4-front

Många nya cyklar som lanserats under säsongen är just aerohojar, men ganska ofta är det ju dyra tävlings­cyklar där redan de billigaste modellerna kostar en smärre förmögenhet.   

Därför känns det spännande när Bianchi nu lanserar Aria, en klart billigare aerocykel i kolfiber, under deras flaggskepp Oltre i dess olika former. Här får man en italiensk aeroracer med passande ­Campagnolo-grupp och semiaerodynamiska hjul för runt 25 tusen, vilket bör locka många som vill lura vinden under sin framfart runt exempelvis Vättern. Cykeln bygger mycket på lärdomar om rörformer från Bianchis proffshojar, men med en enklare kolfiberkonstruktion som ger en ramvikt på runt 1100 gram. Helt okej tycker vi, med tanke på pris och syfte.

Sittställningen ska vara aggressiv, och Bianchi betonar att cykeln passar sig utmärkt för den växande skara människor som vill slänga på en tempobåge och ställa sig på startlinjen i ett triathlon. Överlag tycker vi det är spännande att man satsar på detta sättet, för i ett land utan höjdmeter att tala om är det klart att det ska finnas hala cyklar i alla prisklasser!

”Här får man en italiensk aeroracer med passande Campagnolo-grupp och semiaerodynamiska hjul för runt 25 tusen, vilket bör locka många.”

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.