Äntligen en svensk seger!

De svenska förstaplatserna på internationella herrlopp duggar inte direkt tätt, men igår fick Jonas Ahlstrand kliva högst upp på pallen efter slutetappen av Tour de l’Eurométropole i Belgiska Doornik.

Jonas kör för det franska stallet Cofidis och har i de lopp han kört i år i första hand fått agera hjälpryttare åt superspurtaren Nacer Bouhanni. I maj vann han förvisso en etapp i Jours de Dunkerque men efter det har det varit ganska motigt. På Velothon Stockholm visade dock Jonas att formen var på rätt väg genom att bli sexa och därmed också bästa svensk och nu vann han alltså i Tour de l’Eurometropole.

Tidigt i loppet gick en utbrytning loss, men belgiska Lotto Soudal var sugna på de bonussekunder som fanns att hämta på slutet och gick därför upp för att hämta in utbrytarna. På den avslutande varvbanan skedde många attacker men ingen av dessa höll. Istället var det Jonas stallkamrater i Cofidis som drog upp spurten när en dryg kilometer återstod. Det verkade vara lite för tidigt, men den duktiga banåkaren Ahlstrand stortrivs i den här typen av högfartsavslutningar och kunde förvalta utgångsläget på bästa sätt. Tvåa blev norrmannen Sondre Holst Egger och trea Raymond Kreder.

De sista kilometerna av loppet kan du titta på här:

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.