Annons
Annons
MTBMTB tävlingsnyheter

Absalon fullbordade trippeln

De franska herrarna verkar ostoppbara. Thomas Bonnet vann juniorklassen (där de var fyra bland de sex främsta), Victor Koretzky vann U23 med en till landsman på silverplatsen, och Julien Absalon dominerade herr-eliten (i avsaknad av värsta konkurrenten Nino Schurter, bör man ha i åtanke). Vore det inte för att Maxime Marotte hade mekaniska problem i början av loppet kunde det lika gärna varit en dubbel här också, Marotte var nere på 40:e plats men under de fyra sista varven klättrade han till en slutlig sjätteplats.

Ingen brådska över mållinjen för Absalon. Foto: Jesper Andersson

Istället för Marotte var det schweizaren Fabian Geiger som tog hem silvret, men han var aldrig nära att hota Absalon. Geiger gick i mål 1:40 bakom, med ytterligare 40 sekunders marginal till Ondrej Cink (Tjeckien) som knep bronset.

Herrmedaljörerna. Foto: Jesper Andersson

På den tuffa banan och snabba varvet var det bara två svenskar som undvek varvning, där Emil Lindgren placerade sig bäst på plats 30 (vilket också innebar att han också blev bästa skandinav), ivrigt påhejad av den fantastiska hemmapubliken.

Annons

Gustav Larsson, som varit landsvägsproffs hela sin seniorkarriär och tog silver på tempo-OS i Peking, har på grund av kontraktstrul valt att gå tillbaka till sina rötter och satsa på MTB i år. Med tanke på att han hade startposition 75 var det riktigt imponerande att han tog sig upp till placering 34.

Gustav Larsson såg till att fylla på med vätska efter loppet. Foto: Jesper Andersson

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!