3 heta prylnyheter Oakley, Garmin och Suunto släpper nytt

Prylar 15 Jul 2016

I veckan som gått har det kommit flera riktig intressanta prylar, vi går igenom fyra av dem.

Oakley Green Fade Collection

Jenny Rissveds tävlar i sommar i sitt första OS som enda svensk i mountainbike. I år är hon en av 19 atleter som kommer bära OAKLEYS Green Fade Collection i sommar, tillsammans med bland andra Mark Cavendish. Kollektionen inkluderar PRIZM, Oakleys patenterade lins-teknologi.

Bågarna är handmålade med samma karakteristiska gröna färg och förenar atleter, oavsett nationalitet eller ursprung. De kommer att finnas till försäljning i en begränsad upplaga.

Oakley-Green-Fade-Collection

Garmin lanserar nya cykeldatorer

Edge 820 och Edge Explore 820 heter två nya kompakta lättviktscykeldatorer med GPS från Garmin. Cyklister kan på ett enkelt sätt behålla kontakten med familj och vänner med de uppkopplade funktioner som finns i Edge 820 och Edge Explore 820 inklusive GroupTrack, som gör det möjligt för cyklister i en grupp att se varandra även då de kommer ifrån varandra. För att skapa en säkrare omgivning för cyklister är båda enheterna kompatibla med Varia-produkter för ökad säkerhetsmedvetenhet och har inbyggd händelsedetektering.

Garmin Edge Explore”Oavsett om cyklister söker prestationsförbättringar och tävlingsmål eller är ute efter äventyr och turcykling kan Edge 820 och Edge Explore 820 erbjuda heltäckande funktionalitet som registrerar och visar den data som är viktig för dem”, säger Garmins försäljningschef Dan Bartel.

Med Edge 820 och Edge Explore 820 kan cyklister enkelt hålla koll på de andra i gruppen. Funktionen GroupTrack erbjuder ökad situationsmedvetenhet genom att göra det möjligt för cyklister att cykla i sin egen hastighet och ändå ha koll på var de andra befinner sig. Försvinner en cyklist utom synhåll syns personen ändå på kartan. Ytterligare kartfunktionalitet är cyklingspecifik navigation med hjälp av den förinstallerade Garmin-cykelkartan med guidning sväng för sväng, round-trip routing som ger dig ruttförslag och ruttplanering direkt i enheten. GPS, GLONASS och höjdmätare ger hög noggrannhet för den registrerade cyklingsdatan så att cyklister kan ha koll på hur långt, snabbt och högt de har cyklat.

Edge 820 är kompatibel med ANT+ kraftmätare och kan även integreras med ANT+ elektroniska växelsystem och ANT+ cykeltrainers. Edge 820 och Edge Explore 820 har en batteritid på upp till 15 timmar. Med det nya batterisparläget, som innebär att skärmen väcks till liv endast då användaren behöver se data men ändå registrerar hela turen, kan batteritiden förlängas med upp till 50 %.

Edge 820 kommer att ha ett rek. ca pris på 4 299 kr eller 5 399 kr i ett paket med fartsensor, kadenssensor och pulsmätare. Edge Explore 820 kommer att ha ett rek. ca pris på 3 799 kr.

 

Suunto Spartan

Om du hellre använder dig av ett armbandsur för att logga din träning, eller helt enkelt vill kunna använda samma klocka oavsett sport och dygnet runt, har Suunto uppdaterat sin Spartan-kollektion.

Suunto Spartan BlackSuunto Spartan Sport är liksom Suunto Spartan Ultra handgjord i Finland och tillverkad för att klara av alla förhållanden. Båda klockorna är vattentäta ner till 100 meter och har en hållbar pekskärm i färg  samt ett hölje i glasfiberförstärkt polyamid. Spartan Sport-modellerna har en infattning i rostfritt stål medan Spartan Ultra-klockorna har en infattning som antingen består av titan grad 5 eller av rostfritt stål.

Suunto Spartan Ultra har en batteritid på 18 timmar för träning eller tävling på full effekt med 1 sekunds GPS-fixeringshastighet. Batteritiden kan förlängas till upp till 26 timmars träning eller tävling i energisparläge med samma GPS-fixeringshastighet. Spartan Sport i sin tur har en batteritid på 10 timmar (på full effekt med 1 sekunds GPS-fixeringshastighet) och 16 timmar (i energisparläge). Batteriinställningarna är anpassningsbara för att optimera batteritiden baserat på varje atlets behov och typ av sport. I dagsläget har Suunto Spartan Ultra en batteritid på 15 dagar och Spartan Sport en batteritid på 10 dagar.

Suunto Spartan Sport kommer i fyra modeller: Suunto Spartan Sport Black, Suunto Spartan Sport Blue, Suunto Spartan Sport Sakura och Suunto Spartan Sport White – alla med eller utan Suunto Smart Sensor för pulsövervakning. Rekommenderat pris för Suunto Spartan Sport är 4 699 kr utan Suunto Smart Sensor och 5 099 kr med pulssensorn.

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.