Fler tjejer till sporten.

11 Mar 2016

Hälsostatus idag Fredag: Förkyld!

Nyser, snorar och huvudet känns mer luddigt än vanligt. Men hoppas på att vara frisk efter helgen.

Vi är några tjejer i OK Tyr som startade upp en tjejgrupp förra säsongen lite spontant. Den blev snabbt populär men eftersom det var ganska sent på säsongen så blev det ingen vidare planering utan det mesta planerades dagen innan. Tanken med gruppen var att få fler tjejer till sporten och våga sig ut i skogen på MTB. Lisa tog kontakt med She Rides och till i år har vi planerat ett helt träningsschema. Vi kör tjejgruppen via OK Tyr/She Rides i hopp om att det ska komma många tjejer och upptäcka sporten. Som mest var vi runt 20 st på träningarna i fjol. Allt från nybörjare till landsvägscyklister som ville prova skogen och tekniska hinder.

Vi kommer köra två grupper varje gång så alla kan vara med. Det blir distans, varvbana, teknik, stigar och massa skoj. Klart vi har en baktanke…….att tjejerna ska prova tävla också……  Dom som vill prova start i Västgötacupen kommer få stöttning på plats av mer erfarna tjejer. Vi har en kortare distans (35 km) på Karlstad XC som vi hoppas att flera av tjejerna kommer prova samt att vi planerar ett tjejläger i slutet av säsongen i samband med ett lite mindre lopp i Mattila http://www.mattila.se/ i hopp om att alla vågar köra en tävling under säsongen……och dom som inte vill får heja på kompisarna istället….

Träningstävlingar har vi också pratat på. Kanske bjuda in någon annan tjejgrupp i närheten och köra en träningstäving någon helg. Vi har ju Värmlandseriens banor att köra på så det vore skoj att få till lite gemenskap mellan klubbarna. Vi startade upp en egen FB-grupp för tjejerna så slipper dom leta inlägg på OK Tyr sidan…….på bara nån dag var det 60 st intresserade tjejer…….kul, hoppas dom dyker upp och får lika roligt som vi har som redan upptäckt sporten.

Min tävlingssäsong börjar för övrigt den 30 April med Dalslands XC. Trevligt lopp som ligger nära och hela byn Bengtsfors är involverade…….trevligt och bra arrangemang. http://www.dalslandxc.se/

12718121_1172043786140951_6639057167283945669_n

Lisa, Victoria och Jag……några av ledarna i OK Tyr Tjejgrupp.

1 kommentar

Maria 12 Mar 2016

Vilket bra initiativ och kul med så bra respons! Det behövs mer tjejer både inom XC/Mtb och landsvägscykling.

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.