Branäs och alpint.

11 Feb

Två dagar med slalom, riktigt roligt och alla kroppsdelar är med hem och intakta. Faktiskt lite roligare än längdskidor…….. Så nu är jag sugen på att åka mera. Vi har ju fina Ski Sunne bara 40 min härifrån, inte lika många och långa backar men fullt åkbart över dagen. Branäs tar ju ca 2 timmar att åka till.

Vi var 17 st från jobbet som åkte till Branäs. Hade hyrt en stor fin stuga i backen så det var bara att ta på skidorna utanför dörren och åka. Perfekt läge med andra ord. Synd att inte Branäs utnyttjas under sommaren för mtb. Där borde man kunna göra ett Gullia ala Trysil. En svensk Magic Moose och massa andra sommar aktiviteter. Bara väntar tills Trysil Bike Arena öppnar igen…….tar strax över 3 timmar dit.

Min skidåkning 20 år senare var ok. Hade hyrt nybörjarskidor men nästa gång blir det lite bättre skidor. Väldigt mjuka och fladdriga i högre farter och tryckte man på lite i svängarna så fladdrade dom rejält. Teleskop stavar….lånade pjäxor, lånad hjälm och lånade googles…..ärvada byxor men jackan var iaf min. Inte helt kittad för backen men när jag väl kom i alla arteraljer hade jag riktigt roligt.

IMG_2236IMG_2237 (2)IMG_2234IMG_2235IMG_2231 Piratstafett innan nästa åk…….

Nu väntar ridning och sen blir det träning.

Ha det gött!

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.