Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Julkalender

Lucka 13: Ljus för fler än Lucia – Cat Eye Volt 700

Cateye-VOLT-700-RC-Front-Bike-Front-Lights-AW14-CA460EL470RCCat Eye Volt 700 är en liten smidig lampa som du monterar på styret med ett enkelt plastspänne. Själva lampan som är en dryg decimeter lång har en angiven vikt på 120 gram, men vår våg visade på 153 gram, men i sammanhanget spelar det egentligen inte så stor roll.

Lampan som enligt tillverkaren avger 700 lumen har fem olika ljuslägen som ger en batteritid på mellan 3 till 18 timmar. Dessutom finns ett blinkläge om du bara är ute efter att synas.

Lampan laddas med hjälp av en USB-kabel och behöver cirka 6 timmar för att bli fulladdad.

Vi testade lampan under en mörk novemberkväll och blev riktigt imponerade av ljusstyrkan på den lilla dioden och reflektorn. Centralt i ljuskäglan har du ett ordentligt upplyst område som är cirka 2 meter i diameter och lyser väl upp vägen på ett avstånd på 7-8 meter. Runt den centrala starka ljuskäglan har du ett periferiljus som är tillräckligt för att upptäcka eventuella faror i kanten av vägen.

Lampan fungerar bra för att cykla på oupplysta asfalt- och grusvägar, men behöver du är det inga problem att ta en sväng på en bättre skogsväg heller. Ska du ge dig ut på stigarna får du räkna med att sänka farten en del eftersom du kommer få det svårt att hinna reagera på ojämnheter med den relativt korta ljuskäglan.

Annons

Cat Eye:s lampor distribueras i Sverige av Duells och Volt 700 har ett rekommenderat pris på 1 195 kronor.

Vill du vinna en Cat Eye Volt 700?

Svara i så fall på frågan nedan.

[contact-form-7 404 "Hittades inte"]

1 kommentar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.