Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB

Edin och Stenerhag först imål på Finnmarksturen

FinnmarksturenLångloppscupen rullar vidare och under gårdagen avgjordes Finnmarksturen som är den sjunde deltävlingen av totalt nio. Det var ett starkt startfält på plats och redan från start blev det ett högt tempo. Vid första vätskedepån där även många får sin första langning hade Mattias Wengelin, Fredrik Ericsson, Fredrik Edin, Alexander Wetterhall och Johan Landström fått en lucka ner till en jagande grupp med Mikael Flockhart i spetsen. Bland damerna hade Jennie Stenerhag dragit ifrån jagande Emmy Thelberg med några minuter.

Med ca 20 km kvar hade Fredrik Edin, Fredrik Ericsson och Mattias Wengelin bildat en trio och hade en lucka ner till jagande Johan Landström och Alexander Wetterhall. Även vid denna passage hade Jennie Stenerhag en stor lucka ned till nästa dam och in på upploppet kunde Jennie ta det hyfsat lugnt och köra i mål som segrarinna. 3 minuter och 28 sekunder senare rullade tvåan Hanna Bergman in och 1,5 halv minut ytterligare senare kom trean Emmy Thelberg.

Herrarnas målgång var något jämnare och Fredrik Edin seglade in 17 sekunder före Fredrik Ericsson och Matthias Wengelin som efter lite strul med en kedja som kuggat över förlorade spurten om 2:a platsen.

FinnmarksturenTotalställningen
I herrklassen passerar därmed Fredrik Ericsson Daniel Brengdahl och tar tillbaka ledningen i totalen. I damklassen tätnar det ytterligare och Hanna Bergman klättrar om Emmy Thelberg och går upp i ledningen med 2 ynka poäng. Bara 15 poäng bakom jagar Jennie Stenerhag på en tredjeplats.

Det är upplagt för spänning och dramatik inför de två avslutande deltävlingarna Bockstensturen i Varberg den 30 augusti och Västgötaloppet i Ulricehamn den 20 september.

En bildkavalkad från tävlingarna som vår fotograf Jeppman tagit under tävlingarna hittar du här.

Annons

 

Resultat Finnmarksturen

Herrar Elit

1 Fredrik Edin Cykloteket Racing Team 2:15:01
2 Fredrik Ericsson AXA Sports Club 2:15:18
3 Matthias Wengelin SCS Racingteam 2:15:20
4 Alexander Wetterhall Skara Ck 2:15:54
5 Johan Landström Motala AIF /Scott 2:18:08
6 Jesper Dahlström Motala AIF Cykel 2:20:08
7 Mikael Flockhart Team Corratec Sweden 2:20:30
8 Dennis Wahlqvist Allebike Xc Test Team 2:20:43
9 Magnus Darvell Team Kalas Merida 2:22:50
10 Lars Bleckur Cykloteket Racing Team 2:22:52

Damer Elit
1 Jennie Stenerhag Falu CK 2:33:19
2 Hanna Bergman Falu CK 2:36:47
3 Emmy Thelberg Härnösand CK 2:38:37
4 Felicia Ferner Borlänge ck 2:38:47
5 Ivanda Eiduka Kvänum IF 2:46:05
6 Sandra Backman CKX- Trek/MC-center 2:57:35

Jesper Andersson
Jesper ”Jeppman” Andersson är en elitsatsande cyklist tävlandes för Cykelhuset i Upplands Väsby med Knivsta CK som klubbtillhörighet. Helst av allt susar fram i full fart på sin mountainbike. Han är en idéspruta utan dess like och kombinationen av för mycket energi och tokiga idéer gör att han har många järn i elden. När han inte cyklar spenderar han mycket tid med att nörda ner sig i diverse intressen så som fotografering, kaffe och gud vet vad!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.